.
.
Çıktık açık alınla on yılda her savaştan,
On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan;
On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan;
.
TÜRK'ÜZ: CUMHURİYETİN, GÖĞSÜMÜZ TUNÇ SİPERİ;
TÜRK'E DURMAK YARAŞMAZ, TÜRK ÖNDE, TÜRK İLERİ!..
TÜRK'E DURMAK YARAŞMAZ, TÜRK ÖNDE, TÜRK İLERİ!..
.
.
[Serginin Açılış Tarihi 15 Kasım 2008]
Bilgi Notu: Fotoğraflardan bir kısmı Sayın H. Ç. Koşar'a bir kısmı da Sayın Günay Tulun'a aittir. Tamamının üstüne, yanlışlıkla "Hamza Çetin Koşar Arşivi" notu yazılmasına rağmen, Sayın Günay Tulun'un izniyle üzerlerinde hiçbir düzeltme ve değişiklik yapılmamış, mevcut şekliyle sergilenmiştir.
[Tasarım ve Uygulama: Günay Tulun]
23 yorum:
Hocam önce şunu belirtmekte yarar var, böyle çok eski fotoğrafları sergilemek gerçekten cesaret ister. Sessizliğin Sesi Grubu hiçbir iddia havası yaratmadan bu çok önemli fotoğrafları sanal ve tab dünyalarıyla tanıştırmış. Bu resimler bundan iyi düzenlenemezdi. Cesaretinizi ve amacınızı kutluyorum. Mizanseni çok beğendiğimi rahatça söyleyebilirim. 10.Yıl Marşı ve Demiryolculuğu.
Sayın H.Ç.Koşar'ı bu resimleri bünyesinde muhafaza ettiği için de bir kez daha kutluyorum.
Herkese Tek kelimeyle BRAVO...
Kutlarım eldeki zayıf malzemelerden iyi işler çıkarılmış.Bu son 3 sergide de aynı.Malzeme kalitesi o devrin şartlarına uygun olduğu için bugün digital ortam için bile yeterli olamıyor.Bu fotoğraflar vaz geçilmezdir.Milletin bunları bilmesi ve görmesi lazımdır.O neslin nasıl çalışarak kendilerini vatan ve milleti uğruna feda ettiği iyi bilinmeli kafalara nakşedilmeli.Bu ülke kolay kurulmadı.
Evet bu fotoğrafları insanlar görmeli.Ülkemiz nereden nereye gelmiş. Eskiden insanlar ülkeleri için çalışır yaşarmış.Şimdi ne için?Hamza Çetin Beyi ve Sessizliğin Sesi Grubunu
kutluyorum. Samsun'un eski fotoğraflarını merak ediyoruz.Sayın Hamza Bey Bir de öyle sergi açın . Kutluyorum.
Bakın bu ve samsun resimlerinden bazıları 90 yıllık.Çoğu 85, en yakını ise 66-67 yıllık.Bu hesapla bir tarihe bakıldığı unutulmamalı.Gözlerim yaşardı.Tebrikler ediyorum. ulviye yüce ulutürk
kutlarım çok beğendim elinize sağlık...
herkesin...
ali ede
Resimlerle marş tam uyuşmuş.Bravo.(buket)
Resimler eski silik milik ama anı değeri yüksek.Türkiyenin belirli bir tarihini gözler önüne sermeye yetiyor.Saygılar.
Sayın Hamza Çetin Koşar Beyefendiye sonsuz teşekkürler.Biz o zamanlara yetişemedik ama yetişmiş kadar olduk.Bu resimler bizi o tarihi günlere götürdü.
Sayın Günay Tulun Bey bir yazınızda Samsun ile Çarşamba arasında çalışan trenleri anlatmıştınız.Resmi varsa onun sizin veya Sayın Koşar'ın siteye koymasını rica ediyorum.
Kendi adıma ve arkadaşlarım adıma teşekkür ediyorum.Samsunlu değiliz ama Samsun bizim için çok önemli bir yerdir.Ben bu resimlerde de oldukça düzelme gördüm.Nasıl başarıldığını bize de anlatırsanız çok seviniriz.İş yerimiz çok eski tarihi bir yer.Sitesinde bu yüzden bazı resimleri kullanamıyoruz.
Saygılar.
14 Mayıslı Hale kardeşim o yazıyı ben de okumuştum.Samsun-Çarşamba trenlerini ve o eski Kars-Kızılçakçak trenlerini ben de merak ediyorum.Birisi küçücük diğer devasa.Samsun-Çarşamba trenlerinin resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Tamam bunlar tarihi fotolar ama tren yolu konulu Samsunla ilgili daha net fotolar yok mu?Şu küçücük Çarşamba treni nedir?Cevaplarsanız sevinirim.2.fotodaki şahısların kim olduğu anlaşılamıyor.Her şeye karşın çok teşekkürler ediyorum.
1-Doğuda Rus Sınırı'nda bizim standartlarımızdan daha geniş trenler işlemekteydi. Uzunca bir süre çalışan bu trenlere ait hatların birkaç yıl önce sökülmeye başlandığını duymuştum. Artık onlar da tarihe karışmıştır sanırım.
2-Samsun'la Çarşamba arasında işletilen trenlerin hem hat döşemelerinde kullanılan paralel ray aralıkları hem de buna bağlı olarak enleri dardı. Kovboy filmlerinde sık sık görülen trenler gibi...
Bir de müjdem var. Okurlarımızın isteğini kırmayan Sayın Hamza Çetin Koşar Samsun-Çarşamba Trenleriyle ilgili hazırlık yapmakta olduğunu bildirdi. Yalnız gerekli izinlerin alınabilmesi için belli bir süreye ihtiyacı olduğu da unutulmamalı.
Verdiğiniz bilgilere teşekkürler.Çok naziksiniz.Hemen cevapladınız.Sağolun.
teşekkürler.....
Kutluyorum.Çok bilgi verici bir sergi.Baştaki ilk iki resim siteyi bozuyor ama ben olsam alırmıy dım diye o kadar çok düşündüm yine de bir karar veremedim.Bu sergiyi ben açsaydım ben de silemezmişim.Tarih tarihtir ve bu resimler tarihe ışık tutuyor.Saygılar ve teşekkürler.....Ali Kaytanbıyıklıoğlu
İlk birkaç resim zor izleniyor ama iyi ki bu sergide yer almış.Hepsi buram buram tarih kokuyor.10. Yıl Marşı ise mükemmel.Teşekkür eder, kutlarım.
Termeli Hasan bey ve Esin Ansar'ın da benimle aynı fikri paylaştığını biliyor onların ve kendimin adına soruyorum.Sayın Hamza Çetin Koşar: Sayın Günay Tulun Bey bize cevabında bütün site okurlarına ilan etmiş ve (Bir de müjdem var. Okurlarımızın isteğini kırmayan Sayın Hamza Çetin Koşar Samsun-Çarşamba Trenleriyle ilgili hazırlık yapmakta olduğunu bildirdi. Yalnız gerekli izinlerin alınabilmesi için belli bir süreye ihtiyacı olduğu da unutulmamalı.) demiş yani (Samsun ile Çarşamba) arasında çalışan trenlerin sergisini açacağınızı yazmıştı, hala bekliyoruz.Sayın Hamza Çetin Bey bizi cevaplar ve sergiyi açarsanız çok sevineceğimizden emin olunuz.Ben bu ilginç sergi için okul arkadaşlarıma ve dostlarıma söz vermiştim. Yalancı çıkmak üzereyim.HAMZA ÇETİN BEY, SERGİYİ SABIRSIZ BİR ŞEKİLDE BEKLİYORUZ.
Hepsi birbirinden değerl fotoğraflar.Bende de Samsun fotoğrafları vardı ama ne yazık ki taşınırken başkası almış.
Bu Hamza Beyin cevabını ben de merak ediyorum.Açacak mı açmayacak mı bir cevap vermesi gerekir.
Hamza beg agacım sesim gelüürmüüüü?????????????Gelsede gelmüürsede cevabını behliyoh!!!!!!(Termeli Hasan kardeşin)
Anlaşıldı Hamza Çetin Koşardan ses alamıyacaz.
Sessizliğin Sesi Galerisini çok güzel buldum.Başka resim sitelerine hiç benzemiyor.Çok farklı.Kutluyorum.Yeni sergileriniz ne zaman açılacak.Bekliyorum.Remziye Esen
86 yılda yapıldı 1 gecede satıldı.
Yorum Gönder